Hvis du er usikker på, om dit kommende byggeprojekt kræver en byggetilladelse, kan du her få mere information om, hvad der kræver en byggetilladelse og hvad der kan opføres/opbygges uden byggetilladelse.
Bemærk. Det er vigtigt at være opmærksom på, at det afgørende for opførelse af bygninger uden ansøgning om byggetilladelse er det samlede areal af den sekundære bebyggelse på grunden maksimalt må være 50 m². Eksisterende sekundær bebyggelse skal medregnes i beregningen af det samlede areal. Hvis der allerede er opført 35 m², kan der maksimalt bygges 15 m² mere uden byggetilladelse. Dette gælder uanset om den eksisterende sekundære bebyggelse er opført med eller uden byggetilladelse.
Ombygninger i din etagebolig:
Bemærk, det kræver byggetilladelse hvis:
Ændrer på de bærende konstruktioners virkemåde, fx et nyt dørhul i en bærende væg, eller støbt gulv der merbelaster konstruktionen med over 5% af den oprindelige belastning.
Ændrer på forudsætningerne for de brandmæssige forhold, fx ved at blænde din adgang til bagtrappen eller gøre flugtvejene smallere
Ombygninger i dit enfamiliehus:
Bemærk. Du skal være opmærksom på, at ombygningerne skal være i overensstemmelse med de præ-accepterede løsninger som er beskrevet i bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – brand
Lokalplaner kan have krav om specifikke typer af materialer og farver der skal overholdes.
Du søger om byggetilladelse hos den kommune dit byggeprojekt skal opføres i.
Der ansøges digitalt gennem Byg & Miljø, på hjemmesiden guides du gennem alle relevante aspekter af dit kommende byggeprojekt.
Ansøgningen kræver du forholder dig til alle relevante detaljer omkring projektet.
Ved at indsende de nødvendige juridiske dokumenter, servitutter, tegninger og beregninger kan kommunen foretage en fyldestgørende vurdering af din ansøgning om byggetilladelse. Det er vigtigt at være velinformerede om alle krav og regler, der gælder for projektet. Det er afgørende i ansøgningsprocessen for at sikre en hurtigt sagsbehandlingstid og godkendelse af din byggetilladelse.
Læs mere om Total Byggerådgivnings – Projektering og byggetilladelser
De specifikke krav til en ansøgning om byggetilladelse varierer afhængigt af størrelsen og karakteren af det pågældende byggeprojekt. Når det kommer til fritliggende enfamiliehuse, er der dog generelt nogle standardkrav, der skal være opfyldt i en ansøgning om byggetilladelse. Disse kan omfatte, men er ikke begrænset til:
Efter byggeriets færdiggørelse skal der indsendes dokumentation som færdigmelding, for at modtage ibrugtagningstilladelse. Disse kan omfatte:
Prisen for en byggetilladelse varierer afhængigt af kommunen, hvor ejendommen er beliggende, samt størrelsen og kompleksiteten af byggesagen. Priserne opgøres forskelligt i hver kommune, og man kan finde oplysninger om prisen på kommunens hjemmeside.
Ved nybyggeri skal der desuden betales for en byggeskadeforsikring.
Udover prisen for tilladelsen kan der også påregnes omkostninger til arkitekt, ingeniør, landmåler, geotekniker mv.
Behandlingstiden for byggetilladelser varierer fra kommune til kommune. Nogle kommuner kan hurtigt godkende en ansøgning, mens det i andre kommuner i travle perioder kan tage flere måneder. Flere kommuner angiver ikke en forventet behandlingstid på deres hjemmeside. Hvis ansøgningen mangler vigtige oplysninger eller kræver dispensation, vil det altid medføre en længere behandlingstid.
En byggetilladelse er gyldig i præcis 12 måneder fra modtagelsen. Hvis byggeprojektet ikke er påbegyndt inden for denne periode vil tilladelsen udløbe i henhold til byggelovens § 16, stk. 10.
Før byggeriet påbegyndes skal der meldes opstart til kommunen via Byg & Miljø. Nås det ikke at påbegynde byggeriet inden udløb, skal der ansøges om byggetilladelse på ny.
Aurikelvej 14
2000 Frederiksberg.
Man-Fre:
Åbningstid: 08:00 – 18:00
Telefontid: 08:00 – 20:00
Aurikelvej 14
2000 Frederiksberg.
Man-Fre:
Åbningstid: 8-18:00
Telefontid: 8-20:00
© 2024 Total Byggerådgivning – Designet af Aveo web&marketing